Zo zorg je voor het beste onderhoud van je tuin

Wil je beginnen met het beter onderhouden van je tuin, dan hebben we hier een aantal tips voor je. Een tuin die goed onderhouden maakt een betere indruk dan een tuin die niet goed onderhouden is. Een gezonde tuin beschikt over een gezonde bodem en heeft minder behoefte aan bestrijdingsmiddelen. Gebruik voor een mooi onderhouden en gezonde tuin vooral natuurlijke bestrijdingsmiddelen en geen chemische bestrijdingsmiddelen.

Houd de bodem gezond

Het gezond houden van de bodem doe je door er compost of mest aan toe te voegen. Het bemesten van de tuin kun je het beste doen in het voorjaar. Een gazon kun je twee keer per jaar bemesten en ook het regelmatig maaien van het gras helpt met het verbeteren van de gezondheid van de tuin. Veel tuinen hebben hiernaast last van onkruid. Door regelmatig onkruid weg te halen zorg je voor een beter uitziende tuin die ook nog gezonder is. Heb je meubels in de tuin staan? Controleer deze dan regelmatig op verrot hout of roetsvorming. Beide kunnen afdoen aan de staat van je tuin.

Onderhoud je gereedschap goed

Voor het onderhouden van je tuin moet je ook zorgen voor goed gereedschap. Gereedschap blijft langer goed wanneer het na gebruik altijd goed schoonmaakt. Heb je een tuin met veel bossen, heggen en struiken? Kies er dan voor om deze met de hand te snoeien. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het geeft je ook de kans om de heg of struik mooier te snoeien. Met de handschaar is het makkelijker om een heel precies te knippen. Heb je behoefte aan meer verlichting in je tuin, dan kun je ervoor kiezen om milieuvriendelijke lampjes te plaatsen die overdag het zonlicht aantrekken en in de avond gaan branden. Op deze manier laat je de zon overdag energie aanleveren en kun je in de avond in een verlichte tuin genieten van de buitenlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *