Welke bosmaaier heb jij nodig?

Een bosmaaier kan worden gebruikt voor het maaien van hoog gras of onkruid in begroeide gebieden. Maar een bosmaaier kan ook twijgen, struikgewas en soms zelfs dunne takken afsnijden. Dit maakt de bosmaaier tot een allrounder voor iedereen die meer veeleisende maaitaken moet uitvoeren dan alleen het inkorten van gras en gazonranden. Maar wat onderscheidt de ene bosmaaier bij de Tuinmachineshop nou van de andere? Lees snel verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten bosmaaier. 

De elektrische bosmaaier voor particulieren 

Een groot voordeel van een elektrische bosmaaiers is dat de elektromotor nauwelijks onderhoud nodig heeft. Het is ook niet nodig om benzine of olie bij te vullen. Daarnaast kunnen elektrische apparaten heel eenvoudig met een knop worden gestart. Elektrische bosmaaiers zijn niet zo krachtig als de benzinemotor uitvoering, maar zijn perfect geschikt voor veel toepassingen in de particuliere tuin. 

De benzine bosmaaier is de krachtigste optie 

De krachtige bosmaaiers zijn uitgerust met een benzinemotor. Het grootste voordeel naast de extra vermogen, is de flexibele bediening. Ze kunnen overal draadloos worden gebruikt, ongeacht de stroomvoorziening. Zoals alle tuingereedschappen met motor, moeten bosmaaiers uit deze categorie worden getankt met een speciaal brandstofmengsel. Tuinders kunnen kiezen of ze de brandstof zelf mengen uit benzine en olie, of een afgewerkt product gebruiken zoals alkylaatbenzine. 

Tips voor het uitkiezen van een geschikte bosmaaier 

Vooral degenen die langer met de bosmaaier werken en te maken hebben met grote oppervlakken of veeleisende taken, moeten op deze twee tips letten: 

●      Als je geen gespierde reus bent, zul je elke kilogram van het gewicht van de bosmaaier opmerken als je continu werkt. Daarom geldt, hoe lichter het apparaat, hoe comfortabeler het is om te werken. 

●      Een goed uitgebalanceerde en gevoerde schouderriem en ergonomische handgrepen zorgen ervoor dat zelfs een zwaarder gewicht van de bosmaaier nauwelijks merkbaar is en dat het werken comfortabeler wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *