Wat is duurzame verpakkingsmateriaal?

Milieu- en klimaatbescherming is een belangrijk onderwerp dat ons allemaal aangaat – en terecht, want we hebben maar een planeet. Het is daarom belangrijk om conventionele materialen te heroverwegen. Gezien er tegenwoordig steeds meer producten aan huis worden geleverd, heeft duurzaam verpakkingsmateriaal een grote impact op een betere wereld. Maar was it duurzaam verpakken eigenlijk? En welke materialen kunnen worden gebruikt als verpakkingsmateriaal die niet schadelijk zijn voor het milieu? 

Voordelen van duurzaam verpakkingsmateriaal 

Milieuvriendelijk en duurzaam verpakken doe je met materialen die vrij zijn van niet-biologisch afbreekbare stoffen en die voor een groot deel, of geheel, recyclebaar zijn. Als bedrijf kun je invloed uitoefenen door te kiezen voor verzenddozen en ander verpakkingsmateriaal dat milieuvriendelijk is. Duurzaam verpakkingsmateriaal, zoals onze gerecyclede golfkartonnen producten, papieren draagtassen of biologisch afbreekbaar vulmateriaal, heeft vijf grote voordelen die het onderscheidt van conventionele verpakkingen: 

●      Ze bestaan ​​uit hernieuwbare of gerecyclede materialen. 

●      Ze verbruiken beduidend minder energie tijdens de productie. 

●      Ze worden lokaal geproduceerd. 

●      Ze hebben een lage CO2 voetafdruk. 

●      Ze zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal dat na gebruik kan worden gecomposteerd. 

Waar is duurzaam verpakkingsmateriaal van gemaakt? 

De grondstoffen voor duurzaam verpakkingsmateriaal komen allemaal uit de natuur, kunnen aan het einde van hun gebruik weer worden teruggegeven en zijn 100% biologisch. Duurzame golfkartonnen producten worden gemaakt van gerecycled papier en hebben daarom een kleine ecologische voetafdruk. Om het de verzenddozen af te sluiten, kun je bijvoorbeeld kiezen voor papieren plakband. Daarnaast kun je kiezen voor vulmateriaal en papier dat is gemaakt van gras en andere vezels. Deze kun je na gebruik gewoon weggooien, want ze zijn volledig biologisch afbreekbaar. 

Verzend jouw pakket met duurzaam verpakkingsmateriaal 

Zoals je ziet is er voor veel verpakkingsmateriaal een biologisch afbreekbaar alternatief dat eigenlijk geen functionaliteitsverlies heeft. Verpak met een gerust geweten jouw pakketjes. Enerzijds bescherm je het milieu met een duurzaam verpakkingsmateriaal en anderzijds bescherm je ook de producten die je verzendt naar jouw klanten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *