Waar moet je op letten bij het kopen van een garagedeur? 

Een garagedeur is niet alleen functioneel, maar kan ook een belangrijke rol spelen in de uitstraling van je huis. Bij het kiezen van een garagedeur zijn er dan ook verschillende punten om rekening mee te houden. Zo weet jij precies waar je op moet letten! 

Type garagedeur 

Allereerst zijn er verschillende soorten garagedeuren, zoals kanteldeuren, sectionaaldeuren, roldeuren en openslaande deuren. Elk type deur heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kanteldeuren zijn bijvoorbeeld relatief goedkoop, maar nemen veel ruimte in beslag wanneer ze open staan. De sectionaaldeuren nemen minder ruimte in beslag, maar zijn over het algemeen duurder. Terwijl roldeuren geschikt zijn voor garages met weinig ruimte boven de deur en de openslaande deuren een klassieke uitstraling hebben en de ruimte in de garage goed benutten. Voor elk type deur valt dus wel iets te zeggen. 

Materiaal 

Een volgend aspect om goed naar te kijken is het materiaal. Garagedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, staal en kunststof. Houten garagedeuren hebben een warme uitstraling, maar vergen wel meer onderhoud dan deuren van staal of kunststof. Stalen garagedeuren zijn stevig en onderhoudsarm, terwijl kunststof deuren vaak goedkoper zijn en weinig onderhoud vergen. Staal en kunststof zijn de meest gekozen materialen. 

Isolatie 

Wanneer je garage doorloopt in je woning of je de garage gebruikt als extra kamer, is de isolatie ook erg belangrijk. Een goed geïsoleerde garagedeur kan zorgen voor een lagere energierekening en een comfortabelere temperatuur in de garage. Als je de garage als werkruimte gebruikt, kan isolatie ook zorgen voor een betere geluidsisolatie. Let bij het kiezen van een garagedeur dus op de isolatiewaarde. 

Veiligheid 

Daarnaast is veiligheid natuurlijk ook een belangrijke factor bij het kiezen van een garagedeur. Kies bij voorkeur voor een deur met een sterk slot en let ook op de kwaliteit van het materiaal. Sommige garagedeuren zijn voorzien van een automatisch vergrendelingssysteem, wat extra veiligheid biedt. 

Bediening 

Tegenwoordig zijn garagedeuren zijn verkrijgbaar met verschillende soorten bediening, zoals handmatig, met een afstandsbediening of met een app op je smartphone. Bedenk van tevoren wat voor jou het meest praktisch is. Mocht je al een garagedeur hebben en die graag op afstand willen besturen? Gebruik dan een garagdeuropener

Montage 

Tot slot is het belangrijk dat de garagedeur op de juiste manier gemonteerd wordt. Dit kan door een professional gedaan worden, maar je kunt de deur ook zelf monteren als je handig bent. Let er in dat geval wel op dat je de montage-instructies goed opvolgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *