Uw bedrijf bestraten met halfverharding

Halfverharding is inmiddels niet meer weg te denken als het gaat om het bestraten of verharden van een weg of pad. Bij duurzame bestrating kom je al gauw terecht bij halfverharding. Halfverharding is gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen en is zeer geschikt voor verschillende terreinen en oppervlakte. Om die reden is het ook zo ideaal voor een bedrijventerrein. Ben je een bedrijf, die altijd bezig is met duurzaamheid? Dan is halfverharding zeker iets voor je. En om je helemaal te overtuigen geven je wat enkele voordelen en voorbeelden van halfverharding.

De voordelen van halfverharding

Halfverharding is gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder steentjes, schelpjes, maar ook speciaal zand. Halfverharding is slijtvast en blijft goed op zijn plek liggen, waardoor het materiaal erg duurzaam is. Het heeft ook weinig effect op de natuur, doordat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische materialen. Daarnaast wordt het water makkelijk opgenomen door de grond. De halfverharding heeft weinig onderhoud nodig, omdat het zo goed blijft liggen. Kortom, een vorm van bestrating waar je geen nee tegen kunt zeggen. Bepaalde vormen bestrating kan vaak lastig zijn, maar voor halfverharding is dat geen probleem. Je kunt het in elke vorm leggen die je wilt.

Verschillende soorten halfverharding

Halfverharding is in vele soorten materialen verkrijgbaar, zoals je al las in de vorige alinea. Maar er zijn ook specifieke materialen, die erg populair zijn. Je kunt hierbij denken aan het Achterhoekse Padvast. Achterhoekse Padvast bestaat uit een ongebonden kwartsietsteenmengsel. Het steentje is erg sterk, waardoor je ze niet gemakkelijk kan verpulveren. Je kunt het in verschillende kleuren kopen, waardoor het volledig naar je wens te leggen is. Graustabiel is een natuurlijk alternatief voor asfalt of bestrating. Graustabiel halfverharding bestaat uit materialen als dolomietgesteente en grauwacke. De steentjes zijn, net als het Achterhoekse Padvast, beschikbaar in verschillende kleuren. 

Graustabiel is een milieuvriendelijke oplossing voor bestrating door de natuurlijke materialen. Wil je het aanleggen ook milieuvriendelijke maken? Dan is het misschien ook een goed idee om elektrisch emissie loos materieel te gebruiken voor het aanleggen van je weg of pad. Hierdoor blijft het effect op de natuur klein en met het aanleggen van een halfverharding pad of weg ben je volledig duurzaam bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *