Tips voor het onderhouden van je tuin

Een tuin die goed is onderhouden heeft niet alleen als voordeel dat je ervan kunt genieten, maar is hiernaast ook goed voor het milieu. Het gezond houden van de bodem zorgt er namelijk ook voor dat je minder middelen nodig hebt om de bodem te ondersteunen. Je maakt op deze manier minder gebruik van bestrijdingsmiddelen en ook maak je gebruik van minder water.

Twee keer per jaar de bodem vruchtbaar maken

Het gezond houden van de bodem doe je door ongeveer twee keer per jaar te zorgen voor het aanbrengen van mest en compost. Op deze manier houd je de grond goed vruchtbaar. Bij het aanbrengen van mest moet je er rekening mee houden dat je niet te veel mest gebruikt, omdat de planten hierdoor hun kracht verliezen en meer vatbaar worden voor ziektes of breken. Je kunt je tuin het beste in het voorjaar bemesten, voordat alles gaat groeien. Het bewaren van het afval kan je helpen om de tuin duurzamer te onderhouden.

Maai het gras regelmatig

Zorg hiernaast ook dat je de tuin continu netjes houdt door het gras regelmatig te maaien en het onkruid tussen de tegels weg te halen. Het regelmatig maaien van het gras houdt het gras gezond en zorgt er ook voor dat je tuin mooi blijft om naar te kijken. Het weghalen van onkruid tussen de tegels zorgt voor een netter terras. Alles draagt bij aan de gezonde uitstraling van je tuin. Ben je van plan om de tuin klaar te maken voor de winter, probeer er dan voor te zorgen dat je de tuin niet overmatig bewerkt. Planten die niet meer voorzien zijn van bladeren zijn vaak minder goed beschermd tegen kou en slechte weersomstandigheden. Voor het welzijn van je tuin is het dus goed om je tuin niet te kaal te knippen.

Zorg er ook voor dat het gereedschap waarmee je in de tuin gaat werken goed onderhouden is. Bot gereedschap is vaak erg slecht voor de gezondheid van je bloemen en planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *