Redenen om dagelijks zonnenbrandcrème te gebruiken

We weten allemaal dat zonnebrand factor 50 ons beschermt tegen beschadiging door de zon, daarnaast vermindert het ook het risico op huidkanker en het voorkomt rimpels. Maar als je je huid er langdurig stralend en gezond uit wilt laten zien, moet je ook dagelijks zonnebrandcrème van Australian Gold gebruiken. Hier zijn de redenen waarom: 

De voordelen van zonnebrandcrème 

Vermindert het risico op huidkanker 

Zonnebrandcrème beschermt je huid en het vermindert het risico op het ontwikkelen van huidkanker. Het aanbrengen van SPF in combinatie met het dragen van kleding vermindert de schadelijke effecten van blootstelling aan de zon. Het aanbrengen van zonnebrandcrème met een SPF-factor van minstens 15 kan kans op het ontwikkelen van plaveiselcelcarcinoom met 40% en je melanoom risico met 50% verminderen.  

Beschermt tegen verbranden 

Wist je dat zonlicht eigenlijk bestaat uit twee soorten schadelijke stralen, UVA- en UVB-stralen? UVA-stralen, ook gebruikt in zonnebanken, worden voornamelijk in verband gebracht met huidbeschadiging op de lange termijn, zoals de vorming van rimpels en sommige vormen van huidkanker. Het zijn echter UVB-stralen die verantwoordelijk zijn voor de verbranding van je huid en waarvan wordt gedacht dat ze de meeste vormen van huidkanker veroorzaken. Je verbranden is niet alleen heel pijnlijk, maar het is dus ook erg slecht voor je gezondheid op de lange termijn. Wanneer de huid ultraviolette straling van zonlicht absorbeert, kan het genetische materiaal in huidcellen beschadigd raken. Gelukkig beschermt zonnebrandcrème de huid tegen UV-stralen door zonlicht te absorberen of te reflecteren.  

Voorkomt ontstekingen en roodheid 

Te veel tijd in de zon zal leiden tot verbranding, ernstige roodheid van de huid en ontsteking van de huid. De ultraviolette stralen van de zon beschadigen de huid. De huid wordt rood naarmate het lichaam meer bloed naar het getroffen gebied stuurt om de schade te herstellen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *