Manieren om je woonkamer energiezuiniger te maken

Als je aan energieverbruik denkt, denk je vaak aan de verwarmings- en koelsystemen van je huis, maar de woonkamer is een ander belangrijk aandachtspunt. Je woonkamer is de plek waar je bij koud en warm weer veel tijd doorbrengt, dus je wilt er zeker van zijn dat deze zo efficiënt mogelijk is. Raamdecoratie kunststof kozijnen moeten worden gecombineerd met jaloezieën om ervoor te zorgen dat elke kamer in je huis, met name je woonkamer, zo efficiënt mogelijk is.

Vervang tochtige ramen

Het vervangen van oude tochtige ramen door een energiezuinige raambekleding dakkapel is een van de meest effectieve manieren om geld te besparen op je energierekening. Deze enkele verbetering kan de kosten voor verwarming (en koeling) zelfs tot 50% verlagen. Naast een grote bron van warmteverlies tijdens de wintermaanden, dragen ramen in de zomer ook aanzienlijk bij aan de luchtvochtigheid binnenshuis. Als je ramen met dubbele of driedubbele beglazing hebt, zijn ze niet alleen beter bestand tegen warmteoverdracht, maar houden ze ook tocht beter buiten de deur dan oudere modellen met één raam.

Een programmeerbare thermostaat toevoegen

Een van de gemakkelijkste manieren om je woonkamer energiezuiniger te maken, is door een programmeerbare thermostaat te installeren. Dit apparaat kan worden geprogrammeerd om de verwarming op specifieke tijden in en uit te schakelen, waardoor je verwarming minder lang draait. Als er dagen zijn waarop de temperatuur in je regio boven of onder het gemiddelde ligt, kun je met deze functie de zaken verder aanpassen om geld te besparen op verwarmings-/koelingskosten.

Installeer plafondventilatoren

Plafondventilatoren zijn een geweldige manier om energie te besparen. Ze helpen de lucht in een kamer te laten circuleren en maken het comfortabeler, vooral tijdens warme zomerdagen. In de winter kunnen plafondventilatoren je ook helpen energie te besparen door je verwarmingsrekening met 7% of meer te verlagen. Je kunt plafondventilatoren in elke kamer van je huis installeren, behalve in badkamers, wasruimtes en keukens.

Stap over op led-lampen

Led-lampen zijn duurder dan gloeilampen, maar ze gaan veel langer mee en verbruiken minder energie. Dit betekent dat je niet alleen dezelfde hoeveelheid licht krijgt als van een traditionele lamp, maar ook dat deze niet heet genoeg wordt om gemakkelijk door te branden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *