Kantoor in je tuin

Tuinkantoren heb je in verschillende soorten materialen en maten. Zo kun je ervoor kiezen om een busje om te toveren tot een kantoor in je tuin. Maar ook een oude schuur en een zeecontainer zijn creatieve ideeën. Toch streeft de mens naar perfectie. Een klein huisje als kantoor is toch wel het beste. Tuinkantoren zijn sinds de coronacrisis zeer populair geworden. We kunnen ons in deze tijd niet meer inbeelden dat we alleen maar op kantoor werken. We werken steeds meer thuis. En we gaan zelfs een stapje verder, want we willen een kantoor in onze tuin. Met de voordelen van thuiswerken en toch een eigen kantoor hebben.

Toename van de aanvraag van tuinkantoren

Veel bedrijven die tuinkantoren bouwen zagen de aanvragen voor een tuinkantoor stijgen bij thuiswerkers. Vooral in de randstad is er meer vraag naar tuinkantoren. Veel werknemers, maar ook werkgevers zien het als een plek waar ze zich terug kunnen trekken in alle rust. Het uitzicht vanuit een tuinkantoor is meestal groen, wat weer zorgt voor ontspanning. Meestal bezit een tuinkantoor grote ramen, waardoor er altijd natuurlijk daglicht binnenkomt. Mocht je vroeger aan de keukentafel zitten en altijd je spullen moeten opruimen, dat is niet nodig bij een eigen tuinkantoor. Je klapt je laptop dicht of zet je computer uit en trekt de deur achter je dicht. Je loopt heerlijk door je eigen achtertuin op weg naar de keukentafel, waar misschien wel een maaltijd op je wacht. Kortom een heerlijke plek om te werken.

Een tuinkantoor kopen

Een tuinkantoor is natuurlijk niet zomaar iets wat je zomaar koopt in een winkel. Het moet, vaak in prefab vorm, gemaakt worden. Vaak mag je niet zomaar een tuinkantoor in je tuin bouwen. Daarvoor heb je een vergunning nodig. Tenzij je een eigen bedrijf aan huis hebt. Mocht je daar niet aan voldoen? Bij steeds meer gemeentes kun je dan toch een vergunning krijgen voor je tuinkantoor. Je moet dan wel altijd aan een aantal eisen voldoen. Heb je interesse in een tuinkantoor? En wil je weten wat jouw tuinkantoor prijs is? Dan kun je contact opnemen met een van de bedrijven die een tuinkantoor volledig op maat maken. Vaak is er zelfs keuze uit het plaatsen van een toilet, keuken of bergruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *