Hoe heb jij je tuin afgeschermd?

Gaashekwerk kan je gebruiken voor het afschermen van je tuin, weiland en dierenverblijf tot woonerf. Er bestaan 2 soorten gaashekwerken: met en zonder puntdraadhouders of bovenbuis. Wanneer u een meer onopvallend hekwerk zoekt voor bijvoorbeeld uw eigen terrein is een hek zonder puntdraadhouders een zeer geschikte optie. Gaashekwerk  wordt gemaakt van gevlochten metalen geplastificeerde draden. Afhankelijk van de toepassing, varieert de wijdte van de mazen.

De voordelen van gaashekwerk

Gaashekwerk kent vele voordelen. Misschien ken je het wel maar een ander woord voor gaashekwerk is harmonicagaas genoemd. Een groot voordeel is dat het erg duurzaam is, want dit soort hekwerk gaan jarenlang mee. Naast de ruime keuze in hoogte, wijdte en dikte kunt u ook kiezen voor een verzinkt of gepoedercoat hekwerk gaas. Dit zijn de hoogtes van het gaashekwerk die verkrijgbaar zijn: 100cm, 125cm, 150cm, 180cm en 200cm. Gaashekwerk is een zeer populair hekwerk met name vanwege de prijs kwaliteit verhouding van dit  functionele hekwerk. Voor zowel industrieel als particulier gebruik zeer geschikt. Een gaasafrastering verhoogd de veiligheid voor mens en dier. 

Extra beveiliging voor je gaashekwerk

Om onnodige gasten echt buiten te houden kan je het beste kiezen voor een hekwerk met puntdraadhouders. Een ander woord voor puntdraad is prikkeldraad. Zo maak je het moeilijker om over het hekwerk heen te klimmen. 

Montage tips

Indien er voor het hekwerk meer stevigheid wenst is dan kan er gebruik gemaakt worden van schetsplaten in de grond. Bij de montage van een gaasafrastering kan er al meer stevigheid verkregen worden door de staanders in de grond te slaan in plaats van graven of boren ( handig hulpmiddel bij het slaan is een slagkop). Vooral als het gaashekwerk voorzien wordt van wind of zichtdoek is het belangrijk dat het basisframe stevig geplaatst is. Met behulp van bovengenoemde hulpmiddelen kun jij eenvoudig zelf je gaashekwerk plaatsen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *