Een tuin met veel insecten

We moeten beter voor onze insecten zorgen. Steeds minder tuinen zijn geschikt voor insecten. Wil jij daar iets aan veranderen? Lees dan even verder! In dit artikel geven we een paar tips hoe jij je tuin insectvriendelijker kan maken op een simpele manier die helemaal niet veel geld hoeft te kosten.

Tip 1: Plaats insectvriendelijke planten in je tuin

Als je goed wil doen voor de insecten kan je insectvriendelijke planten in je tuin plaatsen. Als je kijkt naar insectvriendelijke planten zijn dit vooral planten met veel nectar. Denk bijvoorbeeld aan het duizendblad. Dit is een prachtige witte bloeier en kan ook nog eens in de volle zon staan. De bloeiperiode van deze mooie bloem is van juni tot september en oktober tot januari. Een echte lange bloeiperiode dus! Het is een mooie tuinbloem die tijdens zonnige dagen zorgt voor veel insecten in je tuin. 

Tip 2: Haal de insecten naar je tuin door ze een slaapplaats te geven

Als je insecten naar je tuin wil halen kan je met een kleine aanpassing al heel veel doen. Een insectenhotel is een houten kastje waar de insecten onderdak hebben. Veel insecten zoals bijen, hommels en libellen komen hierop af. Door het insectenhotel help je de natuur een beetje mee om het ecosysteem op een natuurlijke manier in stand te houden. En doordat het maar een kleine aanpassing is kan je al op een simpele manier veel voor de insecten doen.

Tip 3: Een vijver zorgt voor nog meer leven

Als je genoeg ruimte in je tuin hebt kan je ervoor kiezen om een tuinvijver aan te leggen. Een tuinvijver zorgt voor een tal van extra mogelijkheden. Er zijn extra soorten waterplanten die je op deze manier in je tuin kan aanleggen. Deze trekken natuurlijk ook weer andere soorten insecten aan en zorgen dat er nog meer diversiteit komt in je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *