Een dakrenovatie geeft je huis een upgrade

Er zijn verschillende redenen om een dakrenovatie te laten uitvoeren. Meestal gebeurt dit als het oude dak dringend aan vervanging toe is. Een dak gaat tientallen jaren mee. Hoe lang precies is afhankelijk van het soort dakbedekking. Een PVC dak of een EPDM dak heeft een levensduur van tientallen jaren. Een dak met dakpannen kan wel 80 jaar of langer dienst doen. Vernieuwen gebeurt ook vaak als de eigenaar de woning wil laten isoleren. Bij het vernieuwen van het dak kan dan meteen de isolatie worden aangebracht. Een huis met een geïsoleerd dak geeft meer wooncomfort. Maar minstens zo belangrijk is het dat je hiermee flink kunt besparen op je stookkosten. De dakdekker in Putten kan ervoor zorgen dat het dak van je huis weer in perfecte staat komt.

Slijtage aan de dakbedekking

Daken van huizen hebben heel wat te verduren. Weer en wind maar ook vogels kunnen het dak beschadigen. Een bitumen dakbedekking kan ook worden aangetast doordat er zich algen en mossen op hechten. Bovendien ziet het dak er dan niet echt fraai meer uit. Het dak kan gereinigd worden, maar de kleine plantjes kunnen gaatjes in het dakleer maken waardoor lekkage kan ontstaan. Als dit gebeurt kun je ervoor kiezen om een deel van het dak te laten vernieuwen. Maar als de schade te groot is dan is vervanging vaak een betere optie. Het nieuwe dak kan worden behandeld met een beschermende laag om schade zo lang mogelijk te voorkomen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een dakrenovatie

Heb je plannen voor een dakrenovatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij Dakwerk. Een dakdekker kan langskomen voor een dakinspectie. Aan de hand daarvan krijg je advies over de renovatie die nodig is om het dak van je huis weer in topconditie te krijgen. Als je akkoord gaat met de uitgebrachte offerte dan kan er een afspraak worden gemaakt om de werkzaamheden in te plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *