DIY PERGOLA

Zelf een pergola maken? Leuk!
Een pergola wordt vaak gebruikt om planten tegenaan te laten groeien zodat u een mooie groene tuin creëert. Om een mooi resultaat te krijgen is het van belang dat u goed voorbereid te werk gaat.
Iets wat niet onbelangrijk is voor een geslaagde constructie: het juiste constructiemateriaal.

Wat is het juiste materiaal?
Waaruit gaat de constructie van uw pergola bestaan? Vaak wordt er voor kastanje palen gekozen. Deze palen zijn sterk en heel duurzaam. Welke maat u hiervan nodig heeft, hangt natuurlijk van de gewenste hoogte en breedte af. Wel is het belangrijk dat u een stevige paal kiest.
Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker aluminium gebruikt, dit wordt steeds populairder vanwege de duurzaamheid. Wat voor u het juiste materiaal is, hangt uiteraard af van uw smaak en de sfeer die u wilt uitstralen.
Natuurlijk komt er ook het een en ander aan gereedschap bij kijken, denk hierbij aan een boormachine, een beitel, een zaag, betonmix, een waterpas, een stuk touw en een schop om gaten te maken voor de palen.

Hulp nodig bij het maken en/of voorbereiden van de pergola? Bij Adéquat hebben ze een heel handig fotoverslag hiervan gemaakt die u stap voor stap helpt.

Decoratie
Zodra de pergola staat is het leukste deel aangebroken: het decoreren! Een goede tip is om te kijken naar de stijl die u in het huis heeft, neem dit mee naar buiten om een mooie sfeer te creëren tussen binnen en buiten. Uiteraard is het ook mooi om klimplanten te wikkelen tussen de pergola! Ook is de constructie handig om te spelen met verlichting, hang hier bijvoorbeeld een mooie slinger aan lampen aan of bevestig er spotjes in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *