De 6 redenen om planten te kopen

Planten kopen is een goed idee, maar waarom is dat zo? In onze blog geven we 6 redenen waarom je ze zou moeten kopen en moeten neerzetten. Het staat in ieder geval buiten kijf dat je enorm veel keuze hebt uit verschillende soorten en ook in verschillende formaten. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je niet een geschikt plant voor in je huis kunt vinden, want de keuze is reuze!

Planten helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit

Eén van de meest bekende voordelen van planten is hun vermogen om de lucht te zuiveren. Ze doen dit door schadelijke verontreinigende stoffen te verwijderen en zuurstof te leveren. Dat is essentieel voor de menselijke gezondheid. Enkele van de verontreinigende stoffen die ze uit de lucht kunnen helpen verwijderen, zijn benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen. Dit maakt het hebben van planten in je huis of op kantoor een geweldige manier om de luchtkwaliteit te verbeteren en een gezondere omgeving te creëren.

Goed voor een mentale gezondheid

Studies hebben aangetoond dat het hebben van planten een positieve invloed kan hebben op de geestelijke gezondheid. Het is gebleken dat ze stressniveaus verminderen, de stemming verbeteren en de productiviteit verhogen. Het is ook aangetoond dat het in de buurt zijn ervan vermindert ook nog eens angst en depressie, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op elke woon- of werkruimte.

Meer sfeer in huis

Planten kunnen worden gebruikt om kleur, textuur en natuurlijke schoonheid toe te voegen aan elke kamer of ruimte. Ze kunnen ook helpen om een meer uitnodigende sfeer te creëren, waardoor een huis gezelliger en gastvrijer aanvoelt. Ze kunnen op planken, bureaus of vensterbanken worden geplaatst, of ze kunnen aan het plafond of aan de muur worden gehangen om elke ruimte een vleugje groen te geven.

Planten zorgen voor een betere luchtvochtigheid

Planten zorgen voor een natuurlijke bron van luchtvochtigheid. Vooral tijdens de wintermaanden kan de lucht in huizen en gebouwen erg droog worden en dat kan leiden tot een droge huid en andere gezondheidsproblemen. Ze kunnen vocht aan de lucht toevoegen, waardoor de luchtvochtigheid stijgt en de lucht comfortabeler aanvoelt. Dit is vooral belangrijk in gebieden met een droog klimaat of tijdens de wintermaanden wanneer verwarming de lucht kan uitdrogen.

Een goed gevoel

Voor planten zorgen kan een goed gevoel geven. Je hebt ergens verantwoordelijk voor en een routine van water geven en verzorgen geeft voldoening. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die alleen wonen of voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe hobby. Het verzorgen kan helpen om het gevoel van eigenwaarde te vergroten en het algehele welzijn te verbeteren.

De natuur in huis

Planten kunnen een vleugje natuur naar binnen brengen, waardoor een ruimte meer verbonden voelt met de buitenwereld. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die in stedelijke gebieden wonen en beperkte toegang hebben tot groene ruimten of de buitenlucht. Door planten in huis of op kantoor neer te zetten is het mogelijk om ook binnenshuis van de voordelen van de natuur te genieten.

Advies op maat nodig? Bekijk dan de website van www.regiobloemist.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *