Beton cire laten leggen, dit zijn de voordelen!

Beton cire laten leggen is een keuze die tegenwoordig behoorlijk vaak wordt gemaakt. De populariteit van dit type vloer vloeit voort uit het feit dat steeds meer mensen over een uitgesproken voorkeur beschikken voor een naadloze vloer. Wil jij in jouw huis ook kunnen rekenen op de interessante voordelen die verbonden zijn aan beton ciré? Ben je vooral ook benieuwd naar de voordelen waar dan precies sprake van is? Dan is het zeker een aanrader om nog even het restant van de informatie door te nemen die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet. Op deze manier zal je zeker geen enkel voordeel over het hoofd zien. 

Beton cire is lekker dun 

Beton cire laten leggen kan in eerste instantie interessant zijn omdat de afwerkingslaag vrij dun is. Ze beschikt dan ook slechts over een dikte van zo’n 2 à 3 mm. Dat kan een zeer belangrijk voordeel zijn. Voor menig aantal gietvloeren geldt dat ze in de praktijk niet gerealiseerd kunnen worden bij renovatieprojecten. Dat omwille van het feit dat ze over een veel te hoge opbouwhoogte beschikken. Dat is dus niet het geval bij beton ciré. Heb je dus met andere woorden een renovatieproject en wil je graag een naadloze vloer realiseren? Dan is het zeker interessant om te kiezen voor deze optie. 

In principe geldt voor beton cire laten leggen dat dit ook op zowat elk type vloer kan gebeuren. Hou er wel rekening mee dat soms extra werkzaamheden vereist kunnen zijn. Dit kan dan bijvoorbeeld gelden voor het vlak maken van de vloer of wat ook te denken van het aanbrengen van een zogenaamde primerlaag? In ieder geval, in principe is het in nagenoeg elke situatie mogelijk om een afwerking met beton ciré te voorzien. Dit is dus zeker en vast een extra voordeel. 

Je beschikt over een zeer kwalitatieve vloer 

Beton cire laten leggen zorgt er in de praktijk voor dat je de beschikking krijgt over een zeer kwalitatieve vloer. Voor deze vloer geldt dan ook dat ze over de volgende eigenschappen beschikt:

  • Krasbestendig;
  • Oliebestendig;
  • Waterbestendig;

Wanneer je gaat investeren in een nieuwe vloer is het niet meer dan logisch dat deze over een zo optimaal mogelijke kwaliteit dient te beschikken. Wanneer mensen de bovenstaande eigenschappen zien staan zijn ze dan ook doorgaans van mening dat dit type vloer laten aanleggen zeker een aanrader kan zijn. Dat is in de praktijk eigenlijk ook helemaal het geval. 

Met welke kosten dien je rekening te houden in de praktijk?

Wil je graag beton cire laten leggen door een specialist van G-vloeren? Dan is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je ook rekening zal willen houden met het prijskaartje dat daaraan verbonden is. Wat de kostprijs betreft van dit type vloer kan je rekening houden met zo’n 80 à 140 euro per vierkante meter. Dit lijkt natuurlijk niet meteen erg voordelig, maar je krijgt er wel een uitstekende kwaliteitsvloer voor in de plaats waar je met absolute zekerheid langdurig genot van zal ondervinden. Bepaal op voorhand uiteraard wel even voor jezelf of deze kostprijs voor jou tot de mogelijkheden behoort of niet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *